Az oldalunkon leírtak a 2022. október 31. előtti állapotra vonatkoznak, így előfordulhat, hogy bizonyos információk már nem aktuálisak. Oldalunk frissítése folyamatban van.

Gyöngyös városában is épülnek már a napelem rendszerek

Gyöngyös városában is épülnek már a napelem rendszerek

Bizonyára már neked sem tűnik újdonságnak, ha olyan házakat látsz, amiknek a tetejét napelem panelek díszítik.

Ez nem véletlen, szerencsére már egyre több magyar lakos használ megújuló energiát, amivel nem csak az ökológiai lábnyomukat csökkentik, hanem a villanyszámlájukat is.

Egy megfelelően kialakított napelemes rendszerrel legalább 25-30 évre gondoskodsz a saját energiaellátásodról, az pedig csak hab a tortán, hogy az ára mindössze 8-10 év alatt megtérül.

Gyöngyös lakosai már tudják, hogy milyen a zöldenergia, most hoztunk is néhány példát az ottani telepítésekből.

3 kW-os rendszer telepítése Gyöngyösön

Tudniillik, hogy egy napelemes rendszer kizárólag akkor lehet hatékony, ha az teljes egészében a fogyasztó igényeire van szabva.

Ennek érdekében mielőtt bármilyen árajánlatot adnánk, vagy kiépítési munkálatba kezdenénk, megyei partnerünk a szükséges adatok bekérése mellett elvégez egy ingyenes helyszíni felmérést, hogy minden lehetséges hibafaktort kiküszöbölhessen.

Erre azért is van szükség, mert nagyon sok minden csak a helyszínen tud kiderülni, többek között az is, hogy milyen árnyékoló tényezők vannak, amik hatással lehetnek a napelem teljesítményére.

Egy átlagos gyöngyösi családnak például egy 3 kW-os rendszerre volt szüksége a közelmúltban.

Figyelembe véve a fogyasztási szokásokat és a kiépítésre adott lehetőségeket, ha 310 wattos napelem panelekkel számolunk, akkor mindössze 12 darab panelra van szükség.

Természetesen a helyszíni felmérés során a szakemberek azt is ellenőrzés alá vonják, hogy a meglévő tetőszerkezet megfelelő állapotban van-e ahhoz, hogy elbírja ezt a fajta terhelést.

Félcellás napelemek a nagyobb hatékonyságért

Mindössze néhány éve, hogy berobbantak a köztudatba a félcellás napelemek, népszerűségük pedig töretlen.

Olyannyira, hogy már hazánkban is számos településen találkozhatunk velük, éppúgy, mint Gyöngyösön.

A félcellás panelek felépítése mindössze annyiban különbözik a megszokottól, hogy a panel két egyenlő részre van osztva, ennek köszönhetően pedig magasabb hatékonyságot lehet vele elérni.

Egy 4 kW-os telepítés esetén például átlagosan 14 darab félcellás napelem panelra van szükség, hogyha a panelek átlagos teljesítménye 330 watt.

Ahogy minden rendszernél, itt is szükség van inverterre, az pedig egy általános igazság, hogy legyen szó bármilyen napelemes egységről, érdemes úgy kalkulálni, hogy bővíthető legyen, hiszen ahogy telnek az évek, könnyen meglehet, hogy változik a mi energiaigényünk is.

Tudd meg, hogy neked milyen rendszerre lenne szükséged!

Tudd meg, hogy neked milyen rendszerre lenne szükséged!

Tudjuk, hogy nem feltétlenül olyan egyszerű meghozni ezt a döntést, éppen ezért állunk rendelkezésedre bármilyen kérdés esetén, de javasoljuk azt is, hogy nyugodtan tájékozódj még további cikkeinkben.

Mindemellett pedig nyilván az is foglalkoztat, hogy valójában mennyibe is kerülne neked, ha úgy döntesz belevágsz ebbe a projektbe.

Erre viszont nem tudunk neked így pontos választ adni, hiszen rengeteg minden befolyásolja a végleges árat, így első körben mindig csak egy durva becslésre lehet számítani.

A pontos árajánlatot mindig csak a helyszíni felmérés után tudjuk megadni, hiszen ekkora fog annyi információ a rendelkezésünkre állni, hogy a lehető legkedvezőbb árat tudjuk neked kiszámolni.

Ha felkeltettük az érdeklődésed, ne várj tovább és töltsd ki az ajánlatkérő űrlapunkat még ma!

Árajánlatkérés

Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.