Az oldalunkon leírtak a 2022. október 31. előtti állapotra vonatkoznak, így előfordulhat, hogy bizonyos információk már nem aktuálisak. Oldalunk frissítése folyamatban van.

LONGi napelemek – a monokristályos technológia új szintje

LONGi napelemek – a monokristályos technológia új szintje

Gyakran előforduló álláspont, hogy nem feltétlenül kifizetődő napelemek esetén az olcsóságra hajtani, ugyanis sok esetben pont az fizet rá, aki spórolni akarna.

A teljesítmény a másik ilyen szempont: attól, hogy egy napelem panel másfélszer akkora névleges teljesítményű, egyáltalán nincs garantálva a jobb hozam, sőt!

A nagyobb teljesítményű napelemeknek megvan az a hátránya, hogy méretben is nagyobbak, így egy adott tetőfelületen sokkal előnytelenebbül lehet belőlük egy rendszerhez való mennyiséget kirakni, ráadásul minél kevesebb darabból áll egy készlet, annál nagyobb hatással vannak rá az esetleges árnyékoló tényezők.

És akkor a minőségről még nem is beszéltünk.

Ezekkel a problémákkal rendszerint az óriási mennyiségben előállított, nagy teljesítményű, de olcsó kínai napelemeknél szoktunk találkozni.

Ez azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy a távol-keleti országból ne származhatnának igenis csúcstechnológiás, megbízható panelek is!

Bemutatjuk a LONGi napelemeit!

Bemutatjuk a LONGi napelemeit!

A LONGi vállalat nem mondható sem kifejezetten régi, sem pedig friss alapítású cégnek, hiszen 2000-ben indult útjára, LONGi Green Energy Technology Co., Ltd. néven.

A napelemekkel foglalkozó LONGi Solar az óriáscég egyik leányvállalata, és kezdetben Xian LONGi Silicon Materials Corporation néven futott, ám ezt 2017-ben leegyszerűsítették.

Napjainkra nem csak Ázsia, de az egész világ egyik legjelentősebb napelem panel és cella gyártójává fejlődött az egykor mellékágként indult divízió, és milliárd dolláros forgalmat bonyolít éves szinten.

Mint azt az anyavállalat neve is mutatja, a zöld energia és a fenntarthatóság a fő elvük, elkötelezettek a technológiai újítások iránt, éppen ezért a bevételük jelentős százalékát fordítják további fejlesztésekre, kutatásra.

További érdekesség még, hogy a LONGi Solar egyedül monokristályos napelemek és napelem cellák gyártásával foglalkozik, polikristályossal egyáltalán nem.

Mi a különbség mono- és polikristály között?

Mindkét elnevezésnek a napelemben található szilíciumkristályokhoz van köze, pontosabban azok előállításához.

A gyártás során a szilíciumot megolvasztják, és utána mesterségesen kikristályosítják, ez mindkettőnél igaz.

Ám amíg a polikristályos napelemeknél az olvadék szabálytalanul, többszörös kristályszerkezetben dermed meg, addig a monokristályosnál a folyamat irányított, és így a cellában egy darab kristály jön létre.

Az előbbi eljárás olcsóbb, ám a kész termék hatásfoka alacsonyabb, utóbbi technológia ezzel szemben költségesebb, az így létrejövő napelem cella viszont hatékonyabb.

A polikristályos cellaszerkezet inkább a régebbi modellekre volt jellemző, ám ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy ma már idejétmúltak lennének az így készült darabok, le kéne őket cserélni.

A LONGi Solar viszont, mint már említettük, kizárólag a monokristályos technológiát alkalmazza.

Mi teszi még különlegessé a LONGi napelemeket?

Mi teszi még különlegessé a LONGi napelemeket?

Mint a legtöbb nagy gyártó, a LONGi is kifejlesztett egy csak rá jellemző eljárást, amivel tovább tudják fokozni az általuk készített napelemeket.

A PERC (Passivated Emitter and Rear Contrast/Cell) technológia a kínai vállalat „nagyágyúja”, részben ez az egyik ok, amiért termékeik kiemelkedőek.

Lényege, hogy egy plusz réteggel látják el a cellák hátulját, ami az áthaladó, nem hasznosuló napsugárzást is visszaveri, ezzel jelentősen megemelve a hasznosulás arányát.

Azaz, ami egyébként kába veszne, a LONGi napelemei abból is energiát nyernek.

Maga az eljárás nem új, az 1980-as évek óta létezik, ám igazán hatékonyan csak az utóbbi időben kezdték el alkalmazni a gyártók.

További pozitív tulajdonsága ennek a plusz fejlesztésnek, hogy a kora reggeli és esti (kevésbé koncentrált), valamint a felhős időben érkező szórt fényt is jobban képesek a napelemek begyűjteni, kitolva ezzel a napi hasznos időszakot.

Így akár egy kisebb területű napelemes rendszer is tud magasabb hozamot produkálni.

Miért éri meg LONGi napelemekre bízni magad?

Miért éri meg LONGi napelemekre bízni magad?

A kínai napelem gyártókról, mint arról már szó esett, hallhat az ember hideget-meleget.

Tény, hogy komoly nyomás alatt tartják a piacot óriási mennyiségben termelt paneljeikkel, ám ennek sokszor a minőség látja kárát – hogy a szerelhetőségről és jótállásról már ne is beszéljünk.

Ezzel szemben a LONGi napelem paneljei, mint magad is láthattad, minden tekintetben a csúcskategóriát képviselik, és emellett a megbízhatóságukra is ügyelnek.

Tehát attól semmiképp sem kell tartanod, hogy 6 év után ismét rá kell fizetned a napelemes rendszeredre egy súlyos összeget, erről a garancia gondoskodik.

A PERC technológia pedig messze kitolja a használhatóság és a termelés határait, így gondoskodva róla, hogy az a kalkulált megtérülési idő annyi is maradjon.

Kérj árajánlatot napelemes rendszerre, akár LONGi napelemekkel is!

Ha napelemes rendszerben gondolkozol, és esetleg már határozottabban körvonalazódnak az elképzeléseid, akkor kérj árajánlatot mielőbb!

Akár a Te napelemes rendszered is készülhet szuper megbízható és nagy teljesítményű LONGi napelemekkel, és így biztos lehetsz benne, hogy a pénzed jó helyen van, napelemek formájában csökkenti az energiaköltségeidet.

Kérj hát árajánlatot oldalunkon az ív kitöltésével, és szakképzett tervező-kivitelező partnerünk a lehető leghamarabb felveszi Veled a kapcsolatot a további részletekkel!

Ne habozz, válts megújulóra mihamarabb, és szabadulj meg a rezsi jelentős részétől egyszer és mindenkorra!

Árajánlatkérés

Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.