Az oldalunkon leírtak a 2022. október 31. előtti állapotra vonatkoznak, így előfordulhat, hogy bizonyos információk már nem aktuálisak. Oldalunk frissítése folyamatban van.

JA Solar napelemek – mire képes egy piacvezető napelem-gyártó?

JA Solar napelemek – mire képes egy piacvezető napelem-gyártó?

Egy szakmán belül a „legnagyobb” jelzőért jellemzően igen nagy a harc, sok esetben nem is állapítható meg egyértelműen, hogy kikiáltható-e egyáltalán valamelyik vállalat az elsőnek.

Ha napelemek gyártásáról van szó, akkor sem biztos, hogy megnevezhetünk egy minden tekintetben piacvezetőt; általában több, hasonló léptékben jelen lévő és aktívan fejlődő céget lehet inkább ide sorolni.

Azonban a JA Solar talán az összes közül az, amelyik a legközelebb áll a tényleges első helyezetthez, és ebben az a döbbenetes, hogy nem egy régi alapítású vállalatról beszélünk.

Sok helyen lehet találkozni a kínai gyártók termékeivel, és legalább ennyiszer az azokat bíráló vagy éppen dicsőítő véleményekkel, de ettől vonatkoztassunk most el egy kicsit.

Hiszen a JA Solar, ha nem képviselne abszolút világszínvonalat, hogyan jutott volna el idáig?

A JA Solar diadalmas menetelése

A JA Solar diadalmas menetelése

forrás: https://www.blt-archi.com/index.php/projects/industrial/ja-solar-malaysia-sdn-bhd-phase-i-ii-iii-iv

Említettük már, hogy a JA Solar egy nem kifejezetten régi cég, de azt talán nem is gondoltad volna, hogy 2005-ös alapítású!

Bizony, ennyire friss, és mindössze 5 év kellett ahhoz, hogy 2010-re már a világranglista első 5 helyezettje közé küzdje fel magát!

Persze mondhatnánk, hogy ez nem verseny, hiszen nincsen díja, azonban vállalkozói szemmel nézve igenis van egyfajta versengés a piaci részesedésért, és az eladások jelentik a valódi nyereményt.

Mára már összesen 11 országban képviselteti magát a JA Solar különböző leányvállalatokkal és kirendeltségekkel, és 135 államban elérhetőek a termékeik.

Kicsit több, mint másfél évtized alatt ez, mondhatni, olimpiai teljesítmény.

Mi teszi különlegessé a JA Solar napelemeit?

Mi teszi különlegessé a JA Solar napelemeit?

A napelemeket gyártó és forgalmazó cégek általában igyekeznek mindig valami innovációval az élre törni, valami olyan technológiával előrukkolni, amit csak az ő modelljeikkel szerezhetsz meg.

Nos, a JA Solar ilyen tekintetben is kirí a többi közül, ugyanis ők inkább azt a megoldást választották, hogy a „régi, jól bevált” módszereket alkalmazzák, viszont többszörözött erővel és sikerrel.

A PERC technológiát (a cellák hátuljának tükröző réteggel való bevonásával megemelt hatásfok) előszeretettel alkalmazzák, azonban újdonsággal még nem jelentkeztek.

Ez természetesen nem jelenti azt, hogy elmaradottak lennének, vagy bármennyivel is kevesebbet érnének az általuk gyártott napelemek, mindössze annyit, hogy nem próbálják újra feltalálni a kereket.

Akkor hogyan válhattak piacvezető vállalattá?

Akkor hogyan válhattak piacvezető vállalattá?

Jogosan vetődhet fel a kérdés: hogyan válhatott piacvezető nagyhatalommá egy 20 évnél fiatalabb kínai napelemes vállalat, ha semmi újdonságot nem nyújtanak?

Nagyon egyszerűen: a minőség mellett a mennyiségre helyezték a hangsúlyt.

Ez azt jelenti, hogy a Ja Solar éves szinten 5,5 gigawatt kapacitásnak megfelelő mennyiségű napelem cellát gyárt, azaz hihetetlen mennyiséget.

2018-ban konkrétan ők lettek a világelsők a legyártott napelem cellák számában, és ha ez nem lenne elég, akkor a panelgyártási ranglistán is a második helyet csípték meg.

Feltételezhetnénk, hogy a döbbenetes mennyiség silány minőséggel jár, ám ez sem igaz, ugyanis a JA Solar gyáraiban nagyon komoly ellenőrzéseken kell átmennie minden szériának ahhoz, hogy a piacra kerülhessen.

A mennyiség másik előnye, hogy ennek köszönhetően tudnak jelentős garanciát is vállalni a termékeikre, hiszen bőségesen van miből pótolni az esetleges selejteket.

Amivel a JA Solar mindenki figyelmét felkeltette

Sokat lehetett olvasni az elmúlt években a távol-keleten zajló napelemes számháborúról, vagyis a gyártók közötti teljesítmény-versenyről.

A piaci igények változnak, az emberek egyre nagyobb és nagyobb kapacitású panelekre vágynak, és a JA Solar volt az a cég, amelyik igen messzire tolta ki az állásait a küzdelemben.

2020-ban előrukkoltak ugyanis a Jumbo névre hallgató napelem paneljükkel, aminek a 810 W-os (!) teljesítménye mindenkiben megdöbbenést keltett.

Persze azt hozzá kell tenni, hogy közel 2,3x1,8 méteres méretével és 43 kilogrammos súlyával ez nem kifejezetten egy lakossági, sokkal inkább ipari célokat szolgáló napelem, ettől függetlenül arra jó volt, hogy elkápráztassa mind az érdeklődőket, mind a konkurenseket.

Természetesen a JA Solar kínálatában rengeteg olyan napelem panel is megtalálható, ami sokkal inkább megfelel a háztartási napelemes rendszerekhez.

Lakossági célokra szánt napelem modulok

Lakossági célokra szánt napelem modulok

Még ha a Jumbo napelemmel sikerült is jó nagyot álmodni, a JA Solar természetesen nem hanyagolja el a lakossági célokra szánt panelek szegmensét sem.

Félcellás monokristályos moduljaik bármelyik másik gyártótól származó darabbal felveszik a versenyt, komoly garanciát és igen jelentős hőingadozás-tűrést nyújtva a vásárlóiknak.

Legfontosabb lakossági napelem paneljeik:

  • JAM60S10/MR – 340 W teljesítményű, 20,2% hatékonyságú napelem 120 cellával,
  • JAM60S20/MR – 390 W teljesítményű, 21% hatékonyságú napelem 120 cellával,
  • JAM72S10/MR – 410 W teljesítményű, 20,4% hatékonyságú napelem 144 cellával,
  • JAM54S30/MR – 415 W teljesítményű, 21,3% hatékonyságú napelem 108 cellával,
  • JAM72S20/MR – 470 W teljesítményű, 21,3% hatékonyságú napelem 144 cellával,
  • JAM72S30/MR – 550 W teljesítményű, 21,3% hatékonyságú napelem 120 cellával.

Ezekből a napelem modulokból már bármilyen igényt kielégítő háztartási méretű naperőmű összeállítható, természetesen kellő szakértelemmel és tervezéssel.

Bízd magad minőségi napelemekre, szakértő kivitelezésre!

A JA Solar moduljainak megbízhatóságáról mi sem tanúskodhatna hitelesebben, mint a rájuk vonatkozó garancia: a gyártó 12 éves termékgaranciát és 25 éves teljesítménygaranciát vállal, ez utóbbival pedig biztosítja, hogy két és fél évtized használat alatt sem esik a panelek teljesítménye az eredeti érték 84,8%-a alá.

Ha mindez Számodra is imponáló, és Te is egyre inkább hajlasz afelé, hogy magad mögött hagyd a villanyszámlák jelentette terhet, akkor válts napelemes rendszerre!

Ha kitöltöd és elküldöd árajánlatkérő ívünket, megyeileg illetékes tervező-kivitelező partnerünk a lehető leghamarabb felveszi Veled a kapcsolatot, hogy megtárgyalhassátok a további részleteket.

A helyszíni felmérés ingyenes, veszíteni valód tehát nincs!

Kérj árajánlatot minél előbb, és légy Te is elégedett napelemes rendszer tulajdonos – akár JA Solar napelemekkel!

Árajánlatkérés

Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.