Az oldalunkon leírtak a 2022. október 31. előtti állapotra vonatkoznak, így előfordulhat, hogy bizonyos információk már nem aktuálisak. Oldalunk frissítése folyamatban van.

Canadian Solar – az egyik legfontosabb észak-amerikai napelem gyártó

Canadian Solar – az egyik legfontosabb észak-amerikai napelem gyártó

Magyarországon egyértelműen a régió leggyorsabban fejlődő és gyarapodó napelemes piaca található, ám tőlünk nyugatabbra lényegesen korábban kezdődtek a folyamatok.

Ahhoz képest, hogy több évtizedes volt a lemaradásunk, szépen behoztuk, ám ami Nyugat-Európában és az észak-amerikai kontinensen zajlik, addig még van hová fejlődnünk.

Hogy egy példát is hozzunk: a Canadian Solar, mint a neve is mutatja, Kanada, jobban mondva egész Észak-Amerika egyik, ha nem a legnagyobb napelem gyártója, ennek ellenére nem mondható egy kifejezetten veterán vállalatnak.

Mindössze 20 év elég volt neki e „rangos cím” eléréséhez, ilyen ütemű fejlődést csak bizonyos kínai cégeknél láthatunk, így a Canadian Solar ebben a tekintetben is különlegesnek mondható.

Ismerkedjünk hát meg vele kicsit közelebbről, és vegyük sorra, mi mindent tudnak az általuk kínált napelemek!

Fiatal, mégis erős: a Canadian Solar

Fiatal, mégis erős: a Canadian Solar

Említettük, hogy a Canadian Solar nem egy kifejezetten régi vállalkozás, hiszen 2001-ben alapították.

Azt gondolhatnánk, hogy egy ennyire gyors ütemben fejlődő iparágban nehéz az előrejutás, ám a kanadaiak erre rácáfoltak: mindössze pár év kellett nekik, hogy a világ napelem gyártóinak első 5 cége közé küzdjék fel magukat!

Ezzel több, mint 12 000 hasonló vállalatnál bizonyultak jobbnak világszerte, és csupán 5 év kellett, hogy a tőzsdén is elkezdjék jegyezni őket.

Ez nemhogy napelemekkel foglalkozó, de bármilyen más területen tevékenykedő cégeknél is ritka!

Mindez köszönhető az állhatatosságnak, a fáradtságot nem ismerő fejlődésnek és nem utolsó sorban a kimagasló minőségnek.

Mostanra már 6 kontinensen működtetnek leányvállalatot és 20 országban kaphatóak napelemeik kereskedelmi forgalomban.

Mik a Canadian Solar sikerének bizonyítékai?

Mik a Canadian Solar sikerének bizonyítékai?

Természetesen a számtalan elégedett ügyfél és a rengeteg eladott és üzembe helyezett napelem panel, de ennél azért lehetünk kicsit konkrétabbak is.

A cég folyamatosan működik az indulása óta, és napjainkra már több országban is üzemeltet gyártósort Kanadán kívül, nevezetesen Kínában és Vietnamban, dolgozói száma pedig eléri a 13 000 főt.

Ennek köszönhető, hogy az általuk legyártott és kibocsájtott napelemek összteljesítménye 2019-ben már meghaladta a 33 GW-ot, ami óriási szám!

Ez 18 év alatt több mint 70 millió eladott napelem táblát jelent, vagyis ennek tudatában már nem is olyan meglepő, hogy a világ vezető gyártói között láthatjuk.

Mindehhez vegyük még hozzá a folyamatosan biztosított és garantált minőséget mind az alapanyagok, mind a technológia terén.

Így bárki a világon, akár Te is, maximálisan elégedett és boldog lehetsz, ha a napelemes rendszered Canadian Solar panelekkel készül el.

Mit kínálnak a Canadian Solar napelemei?

A napelem panelekben a legtöbben a minél nagyobb teljesítményt keresik, holott ez csak az egyik része a dolognak.

Lehet egy napelem akármilyen erős, ám ha nincs mögötte a megfelelő technológia, illetve a támogatás, akkor azok csak számok, önmagukban nem sokat érnek.

A Canadian Solar e tekintetben nem bízza a dolgokat a véletlenre, ugyanis csak a legjobb minőségű nyersanyagokból készülnek termékeik, és igen komoly garanciával is megtámogatják őket.

Mert hiszen miért érné meg a hosszú jótállás, ha a panelek gyakran hagynák cserben a vásárlókat?

Így tehát a Canadian Solar több fronton is biztosítja moduljai használhatóságát:

  • a vállalat hátterét három biztosító is fedezi,
  • a garancialefedettség egyrészt 100%-os, másrészt az egész világra kiterjed,
  • és nem mellesleg minden termékükre 25 év teljesítménygaranciát vállalnak,
  • valamint 12 év termékgaranciát.

Vagyis aki Canadian Solar napelemekbe fektet, az biztos lehet benne, hogy a megtérülési idő alatt ezekre nem lesz gondja.

Mit jelent a teljesítménygarancia?

Mit jelent a teljesítménygarancia?

Ezzel a fogalommal szinte minden napelemeket gyártó cégnél találkozhatunk, mégis, érdemes vele kicsit alaposabban is megismerkedni.

A termékgaranciával ellentétben, ami magukra a panelekre és azok műszaki állapotára vonatkozik, a teljesítménygarancia az általuk termelt energia mennyiségére értendő.

Minden napelem modulnak van egy gyárilag meghatározott teljesítménye, ezt jelöli a kilowattban megadott érték.

A teljesítménygarancia azt jelenti, hogy a gyártó kezeskedik érte: az adott panel termelékenysége 25 év elteltével sem csökken a gyári érték 80-85%-a (bizonyos esetekben akár 90%) alá.

Így az idő előrehaladtával sem kell feltétlenül lecserélned a paneleket, mivel azok egy negyed évszázad után is képesek majdnem ugyanannyit termelni.

Ha mégsem hoznák az elvárt szintet, akkor a teljesítménygaranciának köszönhetően a Canadian Solar napelemeket ezen idő alatt bármikor javítják, cserélik.

Milyen Canadian Solar napelemek kaphatóak idehaza?

Milyen Canadian Solar napelemek kaphatóak idehaza?

A Canadian Solar abból a szempontból különleges, hogy nem hagyta teljes mértékben maga mögött a polikristályos technológiát, ahogy azt tették sokan mások.

Kínálatukban egyaránt megtalálhatóak tehát poli- és monokristályos napelemek is, nagyon hasonló minőségben és hatékonysággal.

Amelyik Canadian Solar modul-típusok idehaza is sokszor előfordulnak:

  • CSP6C – 260 W teljesítményű, 60 cellás, 14,9%-os hatékonyságú polikristályos napelem;
  • CSP6P-260 – 260 W teljesítményű, 60 cellás, 16,6%-os hatékonyságú polikristályos napelem;
  • CSP6X-310P – 310 W teljesítményű, 72 cellás, 16,2%-os hatékonyságú polikristályos napelem;
  • KuPower CS3K-305 – 305 W teljesítményű, 120 cellás, 18,3%-os hatékonyságú polikristályos napelem;
  • HiKu CS3L-360 – 360 W teljesítményű, 120 cellás, 19,5%-os hatékonyságú monokristályos napelem.

Napelemes rendszer – akár Canadian Solar napelemmel is!

Egy napelemes rendszer bárki számára jelenthet igen komoly könnyebbséget, ha a háztartás rezsiköltségeiről van szó.

Mivel ez egy biztosan megtérülő befektetés, így nincs kockázat, nincs stressz, csak a boldogság, hogy innentől kezdve a rendszered megtermeli Neked a szükséges mennyiségű áramot.

Canadian Solar panelekkel pedig biztosra mehetsz, hiszen, mint azt láthattad, abszolúte minőségi és a végletekig biztosított darabok, nem kell pár év után azon törnöd a fejed, hogy honnan teremts forrást a gyengén teljesítők pótlására.

Tapasztalt kivitelező partnereink akár a Te napelemes rendszeredet is megtervezhetik és építhetik Canadian Solar napelemekkel, ez már csak azon múlik, hogy Számodra mi lenne a legmegfelelőbb.

Kérj hát árajánlatot, hogy a lakhelyed szerint illetékes partnerünk felvehesse Veled mielőbb a kapcsolatot, és egyeztethessétek a részleteket!

Fektess Te is napelemes rendszerbe, és élvezd, amit nyújtani tud!

Árajánlatkérés

Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.