Az oldalunkon leírtak a 2022. október 31. előtti állapotra vonatkoznak, így előfordulhat, hogy bizonyos információk már nem aktuálisak. Oldalunk frissítése folyamatban van.

Napelem és klíma – a tökéletes páros

Napelem és klíma – a tökéletes páros

Az alternatív energia használata egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és egyre több a lehetőség is az alkalmazására.

Egyre jobban terjednek az elektromos fűtési rendszerek, aminek az egyik nagy előnye, hogy összekapcsolható a napelem rendszerünkkel.

Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy nem csupán a villanyszámlát tudod lecsökkenteni, hanem a fűtés számlát is.

Az egyik legkedveltebb elektromos fűtési megoldás a klíma, amely nem csupán a meleg napokon szolgál megoldásként.

Azonban arra figyelni kell, hogy pontosan milyen típusú klímaberendezést szeretnénk fűtésre vagy hűtésre alkalmazni.

Miért érdemes összehozni a klímát és a napelem rendszert?

Több oka is van annak, hogy a napelem rendszer és a klíma együttese egy jó kombináció:

  • a klímába való beruházás gyorsabban megtérül a napenergia használatával;
  • amennyiben a klíma elektromos fűtésként is alkalmazva van, a napelem rendszer segítségével környezettudatos módon lehet üzemeltetni;
  • mivel a napenergia gyakorlatilag ingyen áramot biztosít, ezért akár hosszabb üzemidővel is lehet működtetni a klímát.

A klímával történő hűtés és fűtés tulajdonságairól, illetve ennek a napelem rendszerrel való kapcsolatáról érdemes többet megtudni, mielőtt belevágunk ebbe a projektbe.

-

A klíma és az elektromos fűtés helyzete Magyarországon

A klíma és az elektromos fűtés helyzete Magyarországon

Az első dolog, amit a magyarországi fűtési rendszerekről meg kell jegyezni, hogy sajnos kifejezetten korszerűtlenek és többnyire erősen környezetszennyezők.

Ezutóbbiak mellett egyre drágábbak, illetve a karbantartási költségeik is meglehetősen magasak, összehasonlítva az energiahatékony berendezésekkel.

Mivel az éghajlat egyre jobban melegszik, ezért egyre többen döntenek úgy, hogy klímát, vagyis légkondicionálót szereltetnek be, azonban ennek a fűtésre is alkalmas verziója még nem igazán elterjedt.

Ez többek között azért is lehet, mert eleinte a fűtésre alkalmas klímákat úgy tervezték, hogy csak kiegészítse a meglévő fűtőrendszert, és részmegoldás legyen a hűvösebb időszakokban.

Mostanra viszont kifejlesztettek olyan készülékeket, amelyekkel már lehet önállóan fűteni, így nincs szükség egyéb fűtőrendszerre a klíma mellé.

Erre ad megoldást az inverteres klíma azok számára, akik szeretnének zöldenergiát használni a háztartásuk minél több részén.

Miért érdemes az inverteres klíma lehetőségét választani?

A klíma működési elve alapvetően az, hogy be kell állítani a kívánt hőfokot, amikor ezt eléri, akkor kikapcsol, hogyha pedig újra túl magas lesz a hőmérséklet, akkor bekapcsol.

Azonban az, hogy naponta többször is ki-bekapcsol, és teljes fordulatszámon üzemel, nagyon sok fölösleges áramot fogyaszt, ami több gyakorlati hátránnyal is jár.

Az inverterrel üzemeltetett klíma talán a legjobb megoldás erre, mivel

  • nem helyezi akkora terhelés alá a hálózatot, hiszen egyszer sem működik maximális teljesítményen;
  • a hatékonyságát apránként változtatja, amikor be van kapcsolva, ezért sokkal kisebb energiaszinten üzemel, mint a hagyományos készülékek;
  • mivel energiahatékonyan üzemel, ezért sokkal kevesebb költséggel jár, mint más fűtőrendszerek;
  • illetve nem terheli az emberi szervezetet, mivel nem okoz nagy hőingadozást.

Ennek a technológiának a fejlesztése még nem állt meg, így további előnyökre is számítani lehet, és közben olcsóbbá is fog válni, aminek köszönhetően egyre több háztartásban válik elérhetővé ez a típusú, szinte teljesen független hűtési és fűtési rendszer.

Egy igazán jó ajánlat: klíma + napelem!

Egy igazán jó ajánlat: klíma + napelem!

Bár az inverteres klíma működtetéséhez is szükség van valamennyi energiára, de több opció is kínálkozik ennek biztosítására.

Az egyre népszerűbb és kézenfekvőbb megoldás erre a napelem rendszer alkalmazása a klímás hűtés-fűtés rendszer üzemeltetéséhez.

Ezáltal a fűtéshez szükséges áramot Te termeled meg a fotovoltaikus rendszered segítségével, és ilyen módon csökkentheted a költségeidet is.

Ugyanis nem kell az áramszolgáltatótól vételezned az energiát, sőt, akár még értékesíteni is tudod a fennmaradó napenergiát.

És persze ez nemcsak a fűtésre, hanem a hűtésre is vonatkozik!

Nem kell többet aggódni azért, hogy a forró nyári napokon megugrik a villanyszámla mert sokáig használtuk a légkondicionálót.

Ha ez a megoldás szimpatikus Neked, akkor ajánlott eleve olyan teljesítményű napelem rendszert igényelni, ami a háztartás energiaigénye mellett képes megtermelni a klímához szükséges energiamennyiséget is.

Hogyha ilyen módon a klímádat is napenergiával üzemelteted, akkor egy független és igazán költséghatékony háztartást alakíthatsz ki.

Milyen költségei vannak a napelem + klíma párosnak?

Milyen költségei vannak a napelem + klíma párosnak?

Egy inverteres klíma és napelem rendszer kombinációja egyértelműen egy nagyobb költségű beruházásnak számít, ami sokakat talán elriaszt attól, hogy belevágjanak egy ilyen projektbe.

Egy környezettudatos, vagyis zöld otthon megteremtése hosszútávon egy valóban költséghatékony megoldás.

Kellenek még érvek, amik a zöld otthon kialakítása mellett szólnak?

A fotovoltaikus rendszerhez egyre barátságosabb áron lehet hozzájutni, és akár 8 éven belül is visszahozhatja az árát, ha pedig még fűtés rásegítéshez is használjuk, akkor ez az időintervallum akár a felére is csökkenhet.

A napenergia használatával az üzemidőt is növelheted, és a fűtésszámláktól akár teljesen el is búcsúzhatsz.

Ha napelem rendszerbe szeretnél beruházni, akkor ne is menj tovább!

Ha napelem rendszerbe szeretnél beruházni, akkor ne is menj tovább!

Hogyha a napenergiával üzemeltetett, klímás hűtés-fűtés lehetősége felkeltette az érdeklődésedet, akkor és szeretnél többet megtudni róla, akkor fordulj hozzánk bizalommal!

Akkor is szívesen segítünk, hogyha már van klímád, de szeretnéd egy fotovoltaikus rendszerrel összekapcsolni!

Talán elősre komplikáltnak tűnhet egy napelem rendszer és klíma kialakítása, azonban összességében megéri a fáradságot, hiszen egy több évtizedre szóló berendezésre teszel szert!

Ne várj tehát holnapig, hanem töltsd ki még ma az űrlapunkat, hogy az egyik partnerünk minél előbb felvehesse Veled a kapcsolatot!

-

Árajánlatkérés

Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.