Az oldalunkon leírtak a 2022. október 31. előtti állapotra vonatkoznak, így előfordulhat, hogy bizonyos információk már nem aktuálisak. Oldalunk frissítése folyamatban van.

Napelem árak

Mennyit ér egy 13 kW-os napelem rendszer? 

Mennyit ér egy 13 kW-os napelem rendszer?

Te is észrevetted már, hogy egyre többször látod, hogy a házak tetején napelemek vannak?

Ahogy utazol, egyre többször veszed észre, hogy a búzamezők helyett napelem farmok terülnek el ameddig csak a szem ellát?

Ez nem véletlen!

A napelemes rendszerek által elérhető megújuló energia egyre nagyobb népszerűségnek örvend, amivel már számos magyar család búcsút inthetett a villanyszámlájának, nem beszélve arról, hogy az ökológiai lábnyomukat is jócskán csökkentették.

Ez azért nagyon jól hangzik, nem igaz?

Szerintünk eléggé, viszont ilyenkor jön mindig a kényes kérdés, vajon mennyibe kerül egy napelemes rendszer?

Ez a kérdés pedig nem is annyira kényes, mint amilyennek tűnik, ebben a cikkben pedig azt is elmondjuk, hogy miért, illetve, hogy milyen összeggel kell számolnod, egy 13 kW-os napelem rendszer esetében

Ami igaz minden napelemes rendszerre

Tisztázzuk már rögtön a legelején, hogy milyen általános kondíciókkal bír egy napelemes rendszer kW számtól függetlenül.

Először is, amit mindenképpen tudni kell, hogy egy jól kivitelezett rendszer, 8-10 év alatt visszahozza az árát.

A ráadás viszont csak most jön: egy napelemes rendszert nem 8-10 évre veszel, hanem 25-30 évre, de jó esetben sokkal többre.

Ez azt jelenti, hogy a 8-10 éves megtérülési idő után minden forint, amit eddig a villanyszámládra költöttél, az a zsebedben marad, arra költöd, amire csak szeretnéd, hosszú évtizedeken át.

Ezért is mondjuk a napelemes rendszerekre, hogy hosszútávú befektetések.

Egy fotovoltaikus egységgel magad termeled a számodra szükséges energia mennyiséget, így idővel szinte teljesen megszűnik a kapcsolatod az áramszolgáltatóval is.

Erre az összegre számíts 13 kW esetén

Egy 13 kW-os napelem rendszer már igazán szép teljesítmény, mondhatjuk azt is, hogy már az átlagos energiaigény felett van.

Ebben az esetben egy komplett rendszer 4.200.000 és 4.700.000 forint közé esik, ebben az összegben viszont minden alkatrész beletartozik, valamint a kiépítés teljes költsége is.

Elismerjük ez talán elsőre soknak tűnik, de ne feledd, erre is érvényes a 8-10 éves megtérülési idő, és a több évtizedes működés.

Viszont azt mindenképpen tudnod kell még, hogy ezek csak és kizárólag akkor érvényesek, ha a rendszer teljes egészében a te igényeidre van szabva.

Ehhez pedig az átlagos fogyasztásod mellett, szükséges egy helyszíni felmérés elvégzése is, hiszen ilyenkor derül fény olyan tényezőkre is, amik alakítani tudják az egység összetételét.

Ezért is van az, hogy fentebb is csak egy értéksávot mondtunk, nem konkrét összeget, hiszen ahány ház, annyi energiafelhasználási szokás.

Csak pár kattintás az egész, hogy megtudd, neked milyen rendszer kell!

Csak pár kattintás az egész, hogy megtudd, neked milyen rendszer kell!

Nálunk a helyszíni felmérés teljesen ingyenes, hiszen a végleges árajánlatot is csak akkor adjuk, ha már minden egyes paramétert ismerünk, és a mi célunk is az, hogy teljes mértékben elégedett legyél a rendszereddel.

Kíváncsi lettél, hogy neked milyen rendszerre lenne szükséged, akár már el is döntötted, hogy belevágnál a folyamatba?

Akkor töltsd ki ajánlatkérő űrlapunkat is kérj ajánlatot még ma!

Árajánlatkérés

Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.