Az oldalunkon leírtak a 2022. október 31. előtti állapotra vonatkoznak, így előfordulhat, hogy bizonyos információk már nem aktuálisak. Oldalunk frissítése folyamatban van.

Napelem árak

Ennyibe kerül egy 12 kW-os napelem rendszer

Ennyibe kerül egy 12 kW-os napelem rendszer

Bizonyára téged is érdekel, hogy mennyibe kerülhet egy napelemes rendszer, hiszen olyan sok helyen lehet már látni, egyre több ismerősödnek van már, de lehet még soha nem merted őket megkérdezni.

Vajon váratlanul sok pénzük lett, vagy ma már egészen megfizethető egy ilyen rendszer?

Elárulunk egy titkot: az utóbbi lesz a helyes válasz.

Természetesen nem azt állítjuk, hogy valami hihetetlenül kis összegről lenne szó, sőt, talán első hallásra még ijesztő is lehet, de ne felejtsük el, hogy itt egy hosszútávú befektetésről beszélünk, aminek a megtérülési ideje sokkal rövidebb, mint maga az élettartama.

Vegyük például az első és legnépszerűbb okot: a 8-10 éves megtérülési idő lejárta után azt az összeget, amit eddig a villanyszámlára költöttél, félre teheted a családi kasszába és szabadon felhasználhatod.

Magyarán tehát, idővel plusz jövedelmet is tudsz magadnak generálni, ami valljuk be nem olyan rossz dolog.

Így tudsz kalkulálni 12 kW esetén

Ha valaki egy ilyen projektbe kezd, mindenképpen tudnia kell, hogy ahhoz, hogy valóban elégedett legyen a végeredménnyel, olyan rendszerre lesz szüksége, ami teljes mértékben az ő fogyasztási igényeinek felel meg.

Ilyenkor nagyon sok fontos tényezőt figyelembe kell venni, ebbe a körbe pedig nem csak az átlagos havi villanyszámla fog beletartozni.

Tudniillik ugyanis, hogy rengeteg külső tényező is közrejátszhat abban, hogy pontosan milyen összetételűnek kell lennie egy napelemes rendszernek.

Éppen ezért végleges árajánlatot csak akkor szabad elfogadni, ha már megtörtént a szakemberek által elvégzett helyszíni felmérés is, hiszen ilyenkor derülhet fény akár olyan befolyásoló tényezőkre, amik esetleg visszavethetnek a rendszer hatékonyságában.

Ilyen adatok híján, csak egy megközelítő becslésben lehet gondolkodni, például egy 12 kW-os rendszer esetében a napelemes egység ára 3.900.000 és 4.200.000 forint közé tehető.

Mi tartozik bele az árba?

 Mi tartozik bele az árba?

Bár elsőre elég magasnak tűnhet ez az összeg, de azt se felejtsük el, hogy 12 kW már igazán szép teljesítmény, amivel már erősen a középmezőnyben tud helyet foglalni.

Ez az ár pedig magába foglalja a napelem paneleket és az azokhoz szükséges tartószerkezetet, az invertert, ami azért fontos, mert a panelek által megtermelt egyenáramot váltóárammá alakítja.

Mindemellett még beletartoznak a kiépítéshez szükséges kábelek és a munkaköltség is.

Te magad is láthatod, hogy alapvetően kulcsrakészen fogod megkapni a napelemes rendszeredet, neked semmi egyéb más dolgod nem lesz már vele.

Ne feledd, egy ilyen rendszerrel több évtizedre előre gondoskodsz a családod energiaellátásáról, nem beszélve arról, hogy nagymértékben hozzá fogsz járulni a környezetvédelemhez is.

Magyarország olyan szerencsés helyzetben van, hogy kifejezetten bővelkedik a napos órák számában, ennek köszönhetően egyre több család használja ki ezt a lehetőséget.

Tartozz te is közéjük és kérj ajánlatot még ma!

Árajánlatkérés

Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.