Az oldalunkon leírtak a 2022. október 31. előtti állapotra vonatkoznak, így előfordulhat, hogy bizonyos információk már nem aktuálisak. Oldalunk frissítése folyamatban van.

Napelem árak

Mennyi egy 10 kW-os napelem rendszer ára?

Mennyi egy 10 kW-os napelem rendszer ára? 

A napelem rendszerek felszerelésével kapcsolatos költségeket számos tényező befolyásolja, ezért a pontos összeg kiszámítása csak azután történhet meg, hogy a kivitelező szakemberek elvégezték a helyszíni felméréseket – egészen addig csupán becsült árakkal tudunk számolni.

Azért is fontos, hogy a szakértők már a folyamat elején kimenjenek megnézni a házat, mert vannak esetek, amikor az épület valamilyen tényező miatt egyáltalán nem is alkalmas napelem rendszer felszerelésére.

Egy épület alkalmasságát a következő tényezők befolyásolhatják:

  • Tetőszerkezet. Először is fontos az, hogy a tető szerkezete elbírja a napelemek súlyát, illetve elég nagy felülettel rendelkezzen ahhoz, hogy elférjen rajta az adott háztartást árammal ellátni képes rendszer.
  • Dőlésszög. A tető dőlésszöge befolyásolhatja a napelem rendszer hatékonyságát: az optimális működés érdekében a 25 és 45 fok közötti a legmegfelelőbb.
  • Tájolás. Ahhoz, hogy rendszerünket a lehető legtöbb napfény érhesse, érdemes déli (délkelet, délnyugat) tájolásban gondolkodni.
  • Árnyékoló tényezők. Itt a már meglévőkön kívül (pl. fa, kémény, szomszédos épület) érdemes előre számításba venni a jövőben potenciálisan kialakuló tényezőket is: elég csak arra gondolni, hogy esetleg egy környező házhoz hozzáépítenek néhány emeletet, ami ekkor beárnyékolhatja a napelem rendszert, csökkentve annak termelését.

10 kW-os napelem rendszer árak

Ha már tudjuk, hogy a mi otthonunk alkalmas napelem rendszer felszerelésére, akkor is számos további tényezőtől függ, hogy mekkora lesz a végleges költség.

A pontos összeget a helyszíni felmérés után a szakemberek fogják tudni megállapítani, de egy becsült intervallumot már most is megadhatunk: a 10 kW-os napelem rendszer árak nagyjából bruttó 3.400.000 és 4.000.000 Ft közé tehetők.

Azért olyan nehéz ezt látatlanban kiszámítani, mert a végösszeg függhet a választott napelemek típusától és az azokat gyártó cégtől, továbbá az inverternek (a napelem rendszer egyik fontos alkatrészének) a típusától is.

Mint minden más piacon, a napelemeknél is több árkategória és széles választék létezik.

Egy ilyen, hosszabb távon megtérülő és jövedelmező befektetésnél azonban érdemes a minőséget előtérbe helyezni, hogy még akár évtizedek múlva is élvezhessük otthonunkban a megújuló energia előnyeit.

Legyen Neked is 10 kW-os napelem rendszered!

Legyen Neked is 10 kW-os napelem rendszered!

Egy 10 kW-os napelem rendszer bőven elég lehet ahhoz, hogy egy nagyobb családi házat ellásson árammal – beleértve akár az elektromos fűtést is!

Így tehát búcsút mondhatsz a villanyszámláknak, és mivel 8-10 év alatt a napelem rendszered ára is megtérül, hosszú távon rengeteg pénzt spórolhatsz meg.

Arról nem is beszélve, hogy mindezt károsanyag-kibocsátás nélkül, környezetbarát módon teheted.

Azt, hogy pontosan mekkora rendszerre van szüksége az otthonodnak, szintén sok tényező befolyásolja: a túl kicsi rendszer nem termel elég energiát, a túl nagy pedig felesleges lehet.

Ennek meghatározásában szakembereink tudnak segíteni, akik az esetleges bővítéssel kapcsolatos terveidet is figyelembe véve fogják kivitelezni a napelem rendszeredet.

Kérj árajánlatot még ma, hogy a megyédhez tartozó partnerünk felvehesse Veled a kapcsolatot!

Árajánlatkérés

Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.