Az oldalunkon leírtak a 2022. október 31. előtti állapotra vonatkoznak, így előfordulhat, hogy bizonyos információk már nem aktuálisak. Oldalunk frissítése folyamatban van.

Napelem árak

7 kW-os napelemes rendszer ára, költségei

7 kW-os napelemes rendszer ára, költségei

Aki napelemes rendszerben gondolkodik, nagyon jól teszi, hiszen amellett, hogy döbbenetes összegeket képes megspórolni egy háztartás számára, és zéró kibocsájtásával az egyik, ha nem a legkörnyezetbarátabb energia-előállítási módszer, a jövőt is képviseli.

Ezen felül egy jól megtervezett és szakszerűen kivitelezett PV rendszer idővel egész biztosan visszahozza a belé fektetett összeget, utána pedig már csak élvezni kell az általa „hajtott hasznot”.

De ha már a befektetésnél tartunk: tökéletesen érthető, hogy ami a napelemek kapcsán a legjobban érdekli az embereket, az az ár.

Mennyibe fog nekem kerülni például egy 7 kW-os napelemes rendszer?

És ami talán még fontosabb: mennyi idő alatt térül meg a befektetésem?

Ha mindez Téged is érdekel, akkor most többet is megtudhatsz!

Tovább >>>


5kW-os napelem rendszer árak

5kW-os napelem rendszer árak

Egy 5 kW teljesítményű napelem rendszer már egy nagyobb háztartást is el tud látni árammal, így ideális lehet népesebb családok számára.

Ahhoz, hogy megállapíthassuk, mekkora méretű rendszerre is lenne szükséged pontosan, először mindenképpen meg kell ismernünk az éves átlagfogyasztásodat, valamint azt, hogy a jövőben tervezed-e bármilyen nagyobb elektromos berendezés beszerzését.

Ezt követően a kivitelező partnerünk elvégez egy helyszíni felmérést, amely során kiderül, hogy megérné-e a napelem rendszert telepíteni, és hogy a belé fektetett összeg megtérülne-e.

A felmérés eredményéhez hozzájárul, hogy milyen a tető állapota és dőlésszöge, milyen árnyékoló tényezők vannak az épület körül, és hogy milyen a ház tájolása.

Ha minden megfelelő, és a kivitelező zöld lámpát ad, kezdődhet is az ügyintézés és telepítés.

De mindez mibe fog kerülni?

Tovább >>>


Mekkora egy 4 kW-os napelem rendszer ára?

Mekkora egy 4 kW-os napelem rendszer ára?

Napelem rendszerbe fektetni továbbra is minden szakértő és boldog tulajdonos szerint az egyik legjobb elérhető lakossági befektetés.

Persze nem úgy fog hasznot termelni, mint mondjuk egy állampapír vagy egy vállalkozás, hanem a segítségével elért megtakarításon keresztül hozza majd a hasznot.

Emellett teljes mértékben környezetkímélő, 0 a károsanyag-kibocsájtása, és szinte teljesen hangtalan is.

Azaz minden szempontból ideális bármelyik családi házra, vagy akár cégek számára is, ha energiaköltségeket szeretnének megtakarítani.

Egy 4 kWp teljesítményű napelemes rendszer nem mondható kifejezetten nagynak, viszont a megfelelő körülmények mellett igenis ugyanolyan hasznos tud lenni, mind nagyobb társai, és ugyanúgy hozza a kalkulált megtérülési időt!

De mitől is függ, hogy mennyibe kerül egy 4 kW-os rendszer?

Tovább >>>


3 kW-os napelem rendszer árak

3 kW-os napelem rendszer árak

Minden egyes napelem rendszer teljesen egyedi, hiszen ahány háztartás, annyiféle energiaigény, a rendszer feladata pedig éppen ezeknek az egyedi igényeknek a kiszolgálása.

Ebből fakadóan tehát, ha a napelem rendszer árakat akarjuk meghatározni, sosem tudunk egyből egy pontos, fix összeget megadni.

Ahhoz, hogy a kivitelező pontos árajánlatot tudjon adni, mindenképpen szükség van egy előzetes helyszíni felmérésre.

Először nézzük is meg, milyen tényezőket vizsgálnak meg a szakemberek a felmérés során!

Tovább >>> 


Mennyibe kerülnek a 8 kW-os napelemes rendszerek?

Mennyibe kerülnek a 8 kW-os napelemes rendszerek?

Gondoltál már arra, hogy milyen jó lenne, ha nem kellene villanyszámlát fizetned?

Te magad termelnéd az energiát, saját rendszered lenne és szinte teljesen függetlenné válnál az áramszolgáltatótól.

Ugye milyen jól hangzik?

Ez pedig nem csak távoli vágyálom, hanem nagyon könnyen meg is valósíthatod akár te magad is, csak egy napelem rendszerre lesz szükséged hozzá.

Persze mielőtt bumm belevágnál a projektbe, van néhány tényező, amit meg kell vizsgálni és figyelembe kell venni, hiszen ahány háztartás annyi féle áramfelhasználás, így mindenkinek egyedi tervezésű napelemes rendszerre van szüksége.

Ahhoz, hogy a végleges rendszer a legjobb teljesítményt nyújthassa a számodra, kivitelező kollégáink az ajánlatkérés után, elvégeznek egy ingyenes helyszíni felmérést.

Erre pedig azért van szükség, hogy a kivitelezés közben figyelembe tudják venni az ingatlant körülvevő árnyékoló tényezőket, a tető dőlésszögét, illetve az épület tájolását.

Tovább >>> 


Mennyi egy 10 kW-os napelem rendszer ára?

Mennyi egy 10 kW-os napelem rendszer ára?

A napelem rendszerek felszerelésével kapcsolatos költségeket számos tényező befolyásolja, ezért a pontos összeg kiszámítása csak azután történhet meg, hogy a kivitelező szakemberek elvégezték a helyszíni felméréseket – egészen addig csupán becsült árakkal tudunk számolni.

Azért is fontos, hogy a szakértők már a folyamat elején kimenjenek megnézni a házat, mert vannak esetek, amikor az épület valamilyen tényező miatt egyáltalán nem is alkalmas napelem rendszer felszerelésére.

Egy épület alkalmasságát a következő tényezők befolyásolhatják:

  • Tetőszerkezet. Először is fontos az, hogy a tető szerkezete elbírja a napelemek súlyát, illetve elég nagy felülettel rendelkezzen ahhoz, hogy elférjen rajta az adott háztartást árammal ellátni képes rendszer.
  • Dőlésszög. A tető dőlésszöge befolyásolhatja a napelem rendszer hatékonyságát: az optimális működés érdekében a 25 és 45 fok közötti a legmegfelelőbb.
  • Tájolás. Ahhoz, hogy rendszerünket a lehető legtöbb napfény érhesse, érdemes déli (délkelet, délnyugat) tájolásban gondolkodni.
  • Árnyékoló tényezők. Itt a már meglévőkön kívül (pl. fa, kémény, szomszédos épület) érdemes előre számításba venni a jövőben potenciálisan kialakuló tényezőket is: elég csak arra gondolni, hogy esetleg egy környező házhoz hozzáépítenek néhány emeletet, ami ekkor beárnyékolhatja a napelem rendszert, csökkentve annak termelését.

Tovább >>> 

Ennyibe kerülhet egy 11 kW-os napelem rendszer

Ennyibe kerülhet egy 11 kW-os napelem rendszer

Valószínűleg még mindig nagyon sokan gondolják úgy, hogy egy napelemes rendszer beszerzése több mint luxus.

Nem kertelünk, nyilván nem egy hétvégi bevásárlás árából fogod majd fedezni ennek az értékét, de már közel sem kell úgy gondolni rá, hogy csak annak lehet fotovoltaikus egysége, aki gond nélkül ki tud fizetni több millió forintot.

Na jó, de akkor mennyibe is kerül egy napelemes rendszer, milyen árral kell kalkulálni?

Akármennyire is szeretnénk neked most egy pontos árat mondani, nem fogjuk megtenni.

Hogy miért?

Azért, mert nagyon felelőtlen dolog lenne, hiszen rengeteg tényező befolyásolhatja a végösszeget.

Gondolj csak bele: nyilván egy 4 fős családnak, akik egy 120 négyzetméteres ingatlanban élnek, teljesen más lesz a villanyszámlájának a végösszege, mint egy párnak, aki 50 négyzetméteren él.

Ez is azt bizonyítja, hogy mások a fogyasztási szokások és az igények, ez pedig csak 1 tényező a sok közül, ami meghatározza azt, hogy milyen rendszerre van szükséged.

Tovább >>> 

Ennyibe kerül egy 12 kW-os napelem rendszer

Ennyibe kerül egy 12 kW-os napelem rendszer

Bizonyára téged is érdekel, hogy mennyibe kerülhet egy napelemes rendszer, hiszen olyan sok helyen lehet már látni, egyre több ismerősödnek van már, de lehet még soha nem merted őket megkérdezni.

Vajon váratlanul sok pénzük lett, vagy ma már egészen megfizethető egy ilyen rendszer?

Elárulunk egy titkot: az utóbbi lesz a helyes válasz.

Természetesen nem azt állítjuk, hogy valami hihetetlenül kis összegről lenne szó, sőt, talán első hallásra még ijesztő is lehet, de ne felejtsük el, hogy itt egy hosszútávú befektetésről beszélünk, aminek a megtérülési ideje sokkal rövidebb, mint maga az élettartama.

Vegyük például az első és legnépszerűbb okot: a 8-10 éves megtérülési idő lejárta után azt az összeget, amit eddig a villanyszámlára költöttél, félre teheted a családi kasszába és szabadon felhasználhatod.

Magyarán tehát, idővel plusz jövedelmet is tudsz magadnak generálni, ami valljuk be nem olyan rossz dolog.

Tovább >>> 

Mennyit ér egy 13 kW-os napelem rendszer?

Mennyit ér egy 13 kW-os napelem rendszer?

Te is észrevetted már, hogy egyre többször látod, hogy a házak tetején napelemek vannak?

Ahogy utazol, egyre többször veszed észre, hogy a búzamezők helyett napelem farmok terülnek el ameddig csak a szem ellát?

Ez nem véletlen!

A napelemes rendszerek által elérhető megújuló energia egyre nagyobb népszerűségnek örvend, amivel már számos magyar család búcsút inthetett a villanyszámlájának, nem beszélve arról, hogy az ökológiai lábnyomukat is jócskán csökkentették.

Ez azért nagyon jól hangzik, nem igaz?

Szerintünk eléggé, viszont ilyenkor jön mindig a kényes kérdés, vajon mennyibe kerül egy napelemes rendszer?

Ez a kérdés pedig nem is annyira kényes, mint amilyennek tűnik, ebben a cikkben pedig azt is elmondjuk, hogy miért, illetve, hogy milyen összeggel kell számolnod, egy 13 kW-os napelem rendszer esetében

Tovább >>> 

Árajánlatkérés

Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.