ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

https://napelemesrendszerek.info/
felületen / weboldalon történő adatkezelésekről


Bevezető
Jelen adatkezelési tájékoztató (továbbiakban: Tájékoztató) a https://napelemesrendszerek.info/ weboldalon (továbbiakban: Weboldal) megvalósított személyes adatok kezeléséről nyújt tájékoztatást az egyes adatkezelési célokra tekintettel, az adatok gyűjtésével egyidőben, annak érdekében, hogy a GDPR 13. cikkében előírt tájékoztatási kötelezettségünknek eleget tegyünk.

A Tájékoztató 2021. május 14. napjától kezdve visszavonásig hatályos Weboldalon vagy ahhoz kapcsolódóan az online marketing tevékenységgel megvalósított személyes adatok kezelésére vonatkozóan.
Személyes adat minden természetes személyre vonatkozó információ vagy információrészlet, mely alapján közvetlenül (pl. neve alapján) vagy közvetve (pl. személyes egyedi azonosító útján) az érintettet (vagyis az adat alanyát) azonosítani lehet. A személyes adatok körébe tartozhat pl.: a családi név, utónév, lakcím, IP cím, e-mail cím, a böngésző által az internetes eszközökre elhelyezett cookie- / süti-azonosító.

A 16. életévüket be nem töltött személyek önállóan nem járulhatnak hozzá a személyes adataik kezeléséhez. Ezért a 16. életévét be nem töltött kiskorú esetén, a kiskorú személyes adatait és az azok kezeléséhez történő hozzájárulást a törvényes képviselőtől kérjük. A törvényes képviselő jóváhagyása egyben a 16. életévét be nem töltött személy felhasználói tevékenységéért történő teljes felelősségvállalást is magában foglalja.

Amennyiben nem vagy még 16 éves: Weboldalunkon ne add meg önállóan az adataidat, ne add hozzájárulásodat az adataid kezeléséhez! Kérd meg a szüleidet, hogy olvassák el ezt az Adatkezelési tájékoztatót és ők adják meg helyetted az adataidat és nevedben a hozzájárulást az adataid kezeléséhez!

Felhívjuk a látogatók figyelmét arra, hogy amennyiben jelen tájékoztatót megváltoztatjuk, arról a Weboldalon közleményt helyezünk el (pop-up ablak).


A Tájékoztatóban nem részletezett kérdésekről irányadó jogszabály:
AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet) (a továbbiakban: GDPR).


Az adatkezelő neve és elérhetőségei:

Adatkezelő:
Neve: Tiroli Service Kft.
Képviseli: Szabó Zsolt István Ügyvezető
Székhely: 1036, Budapest, Lajos utca 49/C, Fsz. 4.
E-mail-cím: info@napelemesrendszerek.info
Weboldal: https://napelemesrendszerek.info/
Továbbiakban mint: Adatkezelő


Adatkezelő szolgáltatásai teljesítése során alábbi adatkezelési tevékenységeket végzi:

A.1. Cookie-kal kapcsolatos információk

A Weboldal sütiket használ.
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemző partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön megadott számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.
A sütik olyan kis szöveges fájlok, amelyeket egy weboldal felhasználhat arra, hogy még hatékonyabbá tegye a felhasználói élményt. A jogszabályok szerint a sütiket abban az esetben tárolhatjuk az Ön eszközén, ha erre feltétlenül szükség van a weboldalunk működése érdekében. Minden egyéb típusú süti használatához az Ön engedélyére van szükségünk. Jelen weboldal különféle sütiket használ. A weboldalunkon megjelenő némelyik sütit harmadik fél szolgáltatóink helyezik el.
Nem alkalmazunk és nem engedélyezünk a Weboldalon olyan sütiket, amelynek eredményeképpen harmadik személyek a felhasználó hozzájárulása nélkül adatokat gyűjthetnek.
Adatkezelő kizárólag olyan sütiket alkalmaz, amelyekről egyértelműen meg lehet állapítani, hogy milyen adatokat kezelnek a sütin keresztül, illetve milyen célból és mely harmadik személy számára gyűjtenek adatokat, amennyiben erre sor kerül.
A felhasználó / Weboldal-látogató által rögzített adatokat tároló sütikről, a hitelesítési munkamenet sütikről, a felhasználóközpontú sütikről, a multimédia-lejátszó munkamenet sütikről, a terheléskiegyenlítő munkamenet sütikről, illetve a felhasználói felület testreszabását segítő munkamenet sütikről az érintettet előzetesen tájékoztatni szükséges, azokhoz az érintett hozzájárulása azonban nem szükséges. Egyéb sütik alkalmazása esetén az érintett előzetes hozzájárulását is be kell szerezni.

A Weboldal-látogató, mint érintett kifejezett hozzájárulása esetén cookie-kat, követőkódokat, mérőkódokat, azonosítómegoldásokat, pixeleket használunk fel arra, hogy a felhasználók / Weboldal-látogatók felé a Google és a Facebook útján reklámokat jelenítsünk meg. Ez vonatkozik az olyan eseményadatok átadására is, mint például az oldalmegtekintés.
Az adatkezelés emberi beavatkozás nélkül történik.
A felhasználó beállíthatja webes keresőjét úgy, hogy minden sütit elfogadjon, elutasítsa mindet, vagy értesítse a felhasználót, ha süti érkezik a gépére. A beállítási lehetőségek általában a böngészők „Opciók” vagy „Beállítások” menüpontjaiban találhatók. A cookie-k alkalmazásának tiltásával a felhasználó tapasztalni fogja, hogy cookie nélkül a weboldal működése nem teljesértékű. Az angol nyelvű www.aboutcookies.org weboldalon található részletes tájékoztató szintén segít a különböző böngészőkben történő beállításokban.
A következő linkre kattintással tudhat meg bővebb információt arról, hogy



Google Ads konverziókövetés használata
A „Google Ads” nevű online hírdetési platformot használjuk, továbbá annak keretein belül igénybe vesszük a Google konverziókövető szolgáltatását. A Google konverziókövetés a Google Inc. elemző szolgáltatása (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; „Google“). Amikor a felhasználó a Weboldalt Google-hirdetés által éri el, akkor egy, a konverziókövetéshez szükséges cookie kerül a számítógépére. Ezeknek a cookie-knak az érvényessége korlátozott. Amikor a felhasználó / Weboldal-látogató a Weboldal bizonyos oldalait böngészi, és a cookie még nem járt le, akkor a Google és az Adatkezelő is láthatja, hogy a felhasználó a hirdetésre kattintott. Minden Google Ads ügyfél másik cookie-t kap, így azokat az Ads ügyfeleinek weboldalain keresztül nem lehet nyomon követni. Az információk – melyeket a konverziókövető cookie-k segítségével szereztek – azt a célt szolgálják, hogy az Ads konverziókövetést választó ügyfeleinek számára konverziós statisztikákat készítsenek. Az ügyfelek így tájékozódnak a hirdetésükre kattintó és konverziókövető címkével ellátott oldalra továbbított felhasználók számáról. Amennyiben a felhasználó nem szeretne részt venni a konverziókövetésben, akkor ezt elutasíthatja azáltal, hogy a böngészőjében letiltja a cookie-k telepítésének lehetőségét. Ezután nem fog szerepelni a konverziókövetési statisztikákban. További információ, valamint a Google adatvédelmi nyilatkozata az alábbi oldalon érhető el: google.de/policies/privacy/

A Google Analytics alkalmazása
Weboldalaink a Google Analytics alkalmazást használják, amely a Google Inc. („Google”) webelemző szolgáltatása. A Google Analytics úgynevezett „cookie-kat”, szövegfájlokat használ, amelyeket a felhasználó számítógépére mentenek, így elősegítik az általa látogatott weblap használatának elemzését. A felhasználó által használt weboldallal kapcsolatos cookie-kkal létrehozott információk rendszerint a Google egyik USA-beli szerverére kerülnek és tárolódnak. Az IP-anonimizálás weboldali aktiválásával a Google a Felhasználó IP-címét az Európai Unió tagállamain belül vagy az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes más államokban előzőleg megrövidíti. A teljes IP-címnek a Google USA-ban lévő szerverére történő továbbítására és ottani lerövidítésére csak kivételes esetekben kerül sor. A Google ezeket az információkat arra fogja használni, hogy kiértékelje, hogyan használja a látogató a Weboldalunkat, továbbá arra, hogy a Weboldal aktivitásával összefüggő jelentéseket készítsen részünkre, valamint, hogy a számunkra a Weboldal- és az internethasználattal kapcsolatos további szolgáltatásokat teljesítsen. A Google Analytics keretein belül a Weboldal-látogató böngészője által továbbított IP-címet nem vezeti össze a Google más adataival. A cookie-k tárolását a felhasználó a böngészője megfelelő beállításával megakadályozhatja, azonban ebben az esetben előfordulhat, hogy a Weboldalunk nem minden funkciója lesz teljeskörűen használható. Megakadályozható továbbá, hogy a Google gyűjtse és feldolgozza a cookie-k általi, a Weboldal-használattal kapcsolatos adatokat (beleértve az IP-címet is), ha a látogató letölti és telepíti a következő linken elérhető böngésző plugint: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=hu. A Google Analytics rendszerét Weboldalunk látogatottságának elemzéséhez rendszerfejlesztés céljából is használjuk. Ebben az esetben nem gyűjtünk személyes adatokat. Az ilyen adatokat megosztjuk a Google más szolgáltatásaival fejlesztési célból. A Google Analytics rendszerét a Weboldal-látogató, mint érintett hozzájárulása után marketing célra is használjuk.

Facebook-hirdetések használata
A Facebook hirdetési rendszerét használjuk, mint Adatkezelő, továbbá annak keretein belül igénybe vesszük a Facebook-pixel megoldást. A Facebook-hirdetések a Facebook Inc. (4 Grand Canal Square, Dublin Ireland) szolgáltatása. Amikor egy felhasználó / Weboldal-látogató a Weboldalunkat felkeresi, a hozzájárulás után egy cookie kerül a számítógépére. Ezeknek a cookie-knak az érvényessége korlátozott. Amikor a felhasználó a Weboldal bizonyos oldalait böngészi, és a cookie még nem járt le, akkor a Facebook és az Adatkezelő is láthatja, hogy Felhasználó a Weboldalon járt, és milyen oldalakat tekintett meg. Minden látogató másik Facebook cookie-t kap. Az információk – melyeket a Facebook cookie-k segítségével szereztünk – azt a célt szolgálják, hogy pontosabban tudjunk hirdetéseket megjeleníteni a Weboldal-látogatóink számára, és a segítségükkel konverziós információkhoz is jutunk. Ha a felhasználó / Weboldal-látogató nem szeretne részt venni a konverziókövetésben, akkor ezt elutasíthatja azáltal, hogy a böngészőjében letiltja a cookie-k telepítésének lehetőségét. Ezután nem fog szerepelni a látogatási, illetve konverziókövetési statisztikákban. A Facebook-pixel által telepített cookie segítségével a Weboldalunk látogatóiról kifejezett hozzájárulásuk után olyan eseményeket is gyűjtünk, mint például az oldallátogatás. Ha egy Weboldal-látogató visszavonja a hozzájárulását, amit előzőleg a Facebook-pixelek működéséhez adott, a Weboldal újratöltése után törlődnek a böngészőjéből a kapcsolódó cookie-k. A Facebookon belül a felhasználó módosíthatja a saját hirdetési beállításait ezen a linken keresztül: https://www.facebook.com/ads/preferences. A Facebook adatvédelmi információi itt találhatók: https://www.facebook.com/privacy


A.2. Szervernaplózás

A személyes adatok tervezett kezelésének célja:
Az adatkezelés célja a https://napelemesrendszerek.info/ Weboldal látogatása során a szolgáltatások működésének ellenőrzése, valamint a visszaélések megakadályozása érdekében a látogatói adatok ellenőrzése.

Az adatkezelés jogalapja:
Az Adatkezelő szolgáltatásnyújtásának biztonságához fűződő jogos gazdasági érdeke (GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pont).

A személyes adatok címzettjei:
Adatkezelő munkatársai és adatfeldolgozói (lsd: Adatfeldolgozók)

Adatfeldolgozók:
3 in 1 Hosting Bt. (Székhely: 2310 Szigetszentmiklós, Dévai utca 10/A.) – Tárhelyszolgáltatás

Harmadik országba történő adattovábbítás:
Harmadik országba nem történik adattovábbítás.

Tájékoztatás az érintetti jogokról:
Az adat alanya (érintett) kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, annak törlését vagy kezelésének korlátozását és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen.

Az érintett személyes adatok kategóriái:
A rendszer által generált és nyújtott adatok, mint dátum és időpont, továbbá a látogató, mint érintett IP-címe, böngészőjére vonatkozó adatok, mint neve, verziója, továbbá operációs rendszer. A rendszer logolja továbbá azt az információt, hogy a látogató melyik oldalról érkezett.

A személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, illetve időtartamának meghatározásának szempontjai:
Törlési kötelezettség beálltáig, tiltakozáshoz vagy törléshez való jog gyakorlásáig, tárhelyszolgáltató általi törlésig, legfeljebb azonban a kapcsolatfelvételt követő 12 hónap.




A.3. Ajánlatkérő űrlap kitöltésekor megadott adatok kezelése

A weboldalon lehetőséget biztosítunk árajánlat kérésére az érdeklődők részére, ajánlatkérő űrlapon keresztül. Amennyiben kitölti ajánlatkérő űrlapunkat, felvesszük Önnel a kapcsolatot e-mailben, hogy minél előbb fel tudja venni Önnel a megyéjéhez tartozó napelem rendszer kivitelező partnerünk a kapcsolatot!

A személyes adatok tervezett kezelésének célja:
I. A személyes adatok kezelése a napelemesrendszerekt kívitelező partnerünk szolgáltatásának közvetítése, szerződés előkészítés céljából.
II. Adatkezelő szolgáltatása iránt érdeklődő személlyel való kapcsolattartás

Az adatkezelés jogalapja:
I. Szerződés előkészítése, teljesítése (GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pont).
II. Adatkezelő szolgáltatása iránt érdeklődő személlyel való kapcsolattartáshoz fűződő jogos gazdasági érdeke (GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pont).

A személyes adatok címzettjei:
Adatkezelő munkatársai és adatfeldolgozói (lsd: Adatfeldolgozók).
Önálló adatkezelőként működik közre az Ön megyéjében lévő napelemesrendszerekt kivitelező partnerünk, akihez adatait kizárólag abban az esetben továbbítjuk, ha érdeklődését e-mail-ben küldött tájékoztató és bemutatkozó levelünk alapján fenntartja és ehhez kifejezett hozzájárulását adja.


Adatfeldolgozók:
3 in 1 Hosting Bt. (Székhely: 2310 Szigetszentmiklós, Dévai utca 10/A.) – Tárhelyszolgáltatás
MiniCRM Szolgáltató és Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhely: 1075 Budapest, Madách Imre út 13-14.) - CRM rendszer, Tárhely és hírlevélkiküldő program üzemeltetője


Harmadik országba történő adattovábbítás:
Harmadik országba nem történik adattovábbítás.

Tájékoztatás az érintetti jogokról:
I. Az adat alanya (érintett) kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, annak törlését vagy kezelésének korlátozását, valamint az adathordozhatósághoz való jogát.
II. Az adat alanya (érintett) kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, annak törlését vagy kezelésének korlátozását és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen.


Az adatkezelés megtagadásával járó következmény:

  • A személyes adatok szolgáltatása nélkül az Adatkezelő a közvetítői tevékenységet nem tudja elvégezni. Az Érintett nem köteles a személyes adatokat az Adatkezelő részére megadni. Az adatszolgáltatás elmaradása esetén az Adatkezelő nem tud eljárni.
  • Érintett tiltakozhat az adatkezelés ellen, ebben az esetben adatait minden további mérlegelés nélkül haladéktalanul töröljük.


Az érintett személyes adatok kategóriái:
I. Az Érintett elérhetőségi adatai, mint például név, e-mail-cím, telefonszám.
Az árajánlat elkészítéséhez szükséges egyéb adatok, mint pl. megyére vonatkozó információ és a telepítés helyére vonatkozó havi áramszámla jelenlegi vagy tervezett díja, továbbá a
szabadszavas üzenetben esetlegesen leírt személyes adatok. Tároljuk a rendszer által generált és nyújtott adatokat, mint dátum és időpont, a rendszer által generált azonosító, mely az ajánlatkérés státuszát jelzi.
Tárolásra kerül továbbá az ajánlatkérés elküldésére vonatkozó információ.
II. Szolgáltatás iránti érdeklődését kifejezésre juttató érinetett neve, e-mail-címe, telefonszáma.

A személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, illetve időtartamának meghatározásának szempontjai:

  • Törlési kötelezettség beállta, szerződés előkészítését követően Adatkezelő az adatokat jogos érdek jogalapon a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény általános elévülési szabályai szerint megőrzi.

II. Törlési kötelezettség beállta, tiltakozáshoz való jog gyakorlása.

A.4. Ingyenes felmérési űrlap kitöltésekor megadott adatok kezelése

A weboldalon lehetőséget biztosítunk ingyenes felmérés kérésére az érdeklődők részére, felmérési űrlapon keresztül. Amennyiben kitölti űrlapunkat, felvesszük Önnel a kapcsolatot telefonon vagy e-mailben, hogy minél előbb fel tudja venni az érdeklődő megyéjéhez tartozó napelem rendszer kivitelező partnerünk Önnel a kapcsolatot!

A személyes adatok tervezett kezelésének célja:

  • A személyes adatok kezelése a napelemesrendszerekt kívitelező partnerünk szolgáltatásának közvetítése, szerződés előkészítés céljából, az érdeklődő felmérési igényének eljutatásán keresztül.
  • Adatkezelő szolgáltatása iránt érdeklődő személlyel való kapcsolattartás


Az adatkezelés jogalapja:
I. Szerződés előkészítése, teljesítése (GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pont).
II. Adatkezelő szolgáltatása iránt érdeklődő személlyel való kapcsolattartáshoz fűződő jogos gazdasági érdeke (GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pont).

A személyes adatok címzettjei:
Adatkezelő munkatársai és adatfeldolgozói (lsd: Adatfeldolgozók).
Önálló adatkezelőként működik közre az Ön megyéjében lévő napelemesrendszerekt kivitelező partnerünk, akihez adatait kizárólag abban az esetben továbbítjuk, ha érdeklődését e-mail-ben küldött tájékoztató és bemutatkozó levelünk alapján fenntartja és ehhez kifejezett hozzájárulását adja.


Adatfeldolgozók:
3 in 1 Hosting Bt. (Székhely: 2310 Szigetszentmiklós, Dévai utca 10/A.) – Tárhelyszolgáltatás
Optimonk International Zrt. (Székhely: 4028 Debrecen, Kassai út 129.) – Űrlapkitöltő alkalmazás szolgáltatója
MiniCRM Szolgáltató és Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhely: 1075 Budapest, Madách Imre út 13-14.) - CRM rendszer, Tárhely és hírlevélkiküldő program üzemeltetője


Harmadik országba történő adattovábbítás:
Harmadik országba nem történik adattovábbítás.

Tájékoztatás az érintetti jogokról:
I. Az adat alanya (érintett) kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, annak törlését vagy kezelésének korlátozását, valamint az adathordozhatósághoz való jogát.
II. Az adat alanya (érintett) kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, annak törlését vagy kezelésének korlátozását és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen.


Az adatkezelés megtagadásával járó következmény:
I. A személyes adatok szolgáltatása nélkül az Adatkezelő a közvetítői tevékenységet nem tudja elvégezni. Az Érintett nem köteles a személyes adatokat az Adatkezelő részére megadni. Az adatszolgáltatás elmaradása esetén az Adatkezelő nem tud eljárni.
II. Érintett tiltakozhat az adatkezelés ellen, ebben az esetben adatait minden további mérlegelés nélkül haladéktalanul töröljük.

Az érintett személyes adatok kategóriái:
I. Az Érintett elérhetőségi adatai, mint például név, e-mail-cím, telefonszám.
A felméréshez szükséges egyéb adatok, mint pl. telepítés helyére vonatkozó információ, valamint a rendszer által generált és nyújtott adatok, mint dátum és időpont, a rendszer által generált azonosító, mely a felmérési igény státuszát jelzi.
Tárolásra kerül továbbá a felmérési igény elküldésére vonatkozó információ, valamint a rendszer által generált azonosítók, mint pl. dátum és időpont.
II. Szolgáltatás iránti érdeklődését kifejezésre juttató érinetett neve, e-mail-címe, telefonszáma.

A személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, illetve időtartamának meghatározásának szempontjai:
I. Törlési kötelezettség beállta, szerződés előkészítést követően Adatkezelő az adatokat jogos érdek jogalapon a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény általános elévülési szabályai szerint megőrzi.
II. Törlési kötelezettség beállta, tiltakozáshoz való jog gyakorlása.


A.5. Visszahívási űrlap kitöltésekor megadott adatok kezelése

A weboldalon lehetőséget biztosítunk visszahívás kérésére az érdeklődők részére, az ehhez szükséges adatokat erre fejlesztett űrlapon keresztül vessszük fel. Amennyiben kitölti űrlapunkat, felvesszük Önnel a kapcsolatot telefonon, hogy minél előbb tájékoztatni tudjuk szolgáltatásunkkal kapcsolatban és annak érdekében, hogy fel tudja venni az érdeklődő megyéjéhez tartozó napelem rendszer kivitelező partnerünk Önnel a kapcsolatot!

A személyes adatok tervezett kezelésének célja:
Adatkezelő és partnerei szolgáltatása iránt érdeklődő személlyel való kapcsolattartás, telefonon keresztül.

Az adatkezelés jogalapja:
Szerződés előkészítése, teljesítése (GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pont).

A személyes adatok címzettjei:
Adatkezelő munkatársai és adatfeldolgozói (lsd: Adatfeldolgozók).
Önálló adatkezelőként működik közre az Ön megyéjében lévő napelemesrendszerekt kivitelező partnerünk, akihez adatait kizárólag abban az esetben továbbítjuk, ha érdeklődését e-mail-ben küldött tájékoztató és bemutatkozó levelünk alapján fenntartja és ehhez kifejezett hozzájárulását adja.


Adatfeldolgozók:
3 in 1 Hosting Bt. (Székhely: 2310 Szigetszentmiklós, Dévai utca 10/A.) – Tárhelyszolgáltatás
MiniCRM Szolgáltató és Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhely: 1075 Budapest, Madách Imre út 13-14.) - CRM rendszer, Tárhely és hírlevélkiküldő program üzemeltetője


Harmadik országba történő adattovábbítás:
Harmadik országba nem történik adattovábbítás.

Tájékoztatás az érintetti jogokról:
Az adat alanya (érintett) kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, annak törlését vagy kezelésének korlátozását, valamint az adathordozhatósághoz való jogát.



Az adatkezelés megtagadásával járó következmény:
A személyes adatok szolgáltatása nélkül az Adatkezelő a közvetítői tevékenységet nem tudja elvégezni, az Érintett nem köteles a személyes adatokat az Adatkezelő részére megadni. Az adatszolgáltatás elmaradása esetén az Adatkezelő nem tudja az Ön visszahívási kérését teljesíteni.

Az érintett személyes adatok kategóriái:
Az Érintett elérhetőségére vonatkozó adatai, mint például név, e-mail-cím, telefonszám, megye.
Tárolásra kerül továbbá a visszahívási kérés elküldésére vonatkozó információ, valamint a rendszer által generált azonosítók, mint pl. dátum és időpont.

A személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, illetve időtartamának meghatározásának szempontjai:
Törlési kötelezettség beállta, szerződés előkészítést követően Adatkezelő az adatokat jogos érdek jogalapon a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény általános elévülési szabályai szerint megőrzi.

A.6. A Szerződésből eredő jogi igények előterjesztése, érvényesítése és védelme

A személyes adatok tervezett kezelésének célja:
Az adatkezelés célja, hogy az Adatkezelő a Szerződés előkésztéséből, közvetítői tevékenységéből eredő esetleges jogait, követeléseit érvényesíthesse, illetőleg védekezhessen az ilyen jogi igények, követelések előterjesztése esetén.

Az adatkezelés jogalapja:
Az Adatkezelő Szerződésből eredő jogainak, követeléseinek érvényesíthetőségéből, illetőleg a védekezés jogához fűződő jogos érdeke (GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pont).

A személyes adatok címzettjei:
Adatkezelő munkatársai

Harmadik országba történő adattovábbítás:
Harmadik országba nem történik adattovábbítás.

Tájékoztatás az érintetti jogokról:
Az adat alanya (érintett) kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, annak törlését vagy kezelésének korlátozását és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen.

Az adatkezelés megtagadásával járó következmény:
Az adatkezelés elmaradása magával vonhatja a közvetítés teljesítésének megtagadását.

Az érintett személyes adatok kategóriái:
Az Érintett elérhetőségi adatai, az Érintett azonosítása céljából felvett személyes adatok, például vezeték-és keresztnév, lakcím, telefonszám, valamint a közvetítési tevékenység során megadott egyéb személyes adatok.

A személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, illetve időtartamának meghatározásának szempontjai:
Az érintett Szerződés megszűnését követően nem törölt személyes adatait az Adatkezelő a szerződéskötés meghiúsulását, illetőleg a Szerződés megszűnését követő öt évig, a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény általános elévülési szabályai szerint megőrzi.


A.7. Panaszkezelés

A Felhasználó és más Weboldal látogató a panaszaival, észrevételeivel Adatkezelő e-mail címére küldött elektronikus levélben tud Adatkezelővel kapcsolatba lépni. Adatkezelő kizárólag a szolgáltatással közvetlen kapcsolatban felmerülő panaszok, észrevételek esetében tud eljárni.

A személyes adatok tervezett kezelésének célja:
Az adatkezelés célja az érintett által tett panasz teljes körű kivizsgálása.

Az adatkezelés jogalapja:
Jogi kötelezettség teljesítése (GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pont), a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése, végfogyasztó által tett panasz esetén a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A. § (7) bekezdés.

A személyes adatok címzettjei:
Adatkezelő munkatársai.

Harmadik országba történő adattovábbítás:
Harmadik országba nem történik adattovábbítás.

Tájékoztatás az érintetti jogokról:
Az adat alanya (érintett) kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, annak törlését vagy kezelésének korlátozását.

Az adatkezelés megtagadásával járó következmény:
A panasz/bejelentés megtétele önkéntes, de a kezelt adatok vonatkozásában az adatkezelés a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. tv. alapján kötelező.

Az érintett személyes adatok kategóriái:
Név, cím, e-mail cím, telefonszám, az igénybevett, illetve panasszal érintett szolgáltatásra vonatkozó adatok, a panasz részletezése.


A személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, illetve időtartamának meghatározásának szempontjai:
Törlési kötelezettség beállta, hozzájárulás visszavonása, legfeljebb azonban a kapcsolatfelvételt követően, az elévülési idő lejártával, vagyis írásbeli panasz esetén a panasz felvételétől számított 5 év, szóbeli panaszról felvett jegyzőkönyv felvétel napjától számított 5 év.


A.8. Hírlevél / eDM küldése

A személyes adatok tervezett kezelésének célja:
Az adatkezelés célja Adatkezelő és partnereinek napelemek kivitelezéséhez kapcsolódó szolgáltatásainak, termékeinek népszerűsítése, reklámozása, híreinek eljuttatása, a szolgáltatás bemutatása, reklámozása.

Az adatkezelés jogalapja:
Adatkezelő jogos gazdasági érdeke, hogy a szolgáltatása iránt érdeklődést kifejező érintetteket reklámot is tartalmazó e-mailben megkeresse.
Érintettnek jogában áll tiltakozni az adatkezelés ellen, ebben az esetben az adatai haladéktalanul törlésre kerülnek Adatkezelő eDM-listájáról.

A személyes adatok címzettjei:
Adatkezelő munkatársai és adatfeldolgozói (lsd: Adatfeldolgozók)

Adatfeldolgozók:

MiniCRM Szolgáltató és Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhely: 1075 Budapest, Madách Imre út 13-14.) - CRM rendszer, Tárhely és hírlevélkiküldő program üzemeltetője


Harmadik országba történő adattovábbítás:
Harmadik országba nem történik adattovábbítás.


Tájékoztatás az érintetti jogokról:
Az adat alanya (érintett) kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, annak törlését vagy kezelésének korlátozását, valamint tiltakozhat az adatkezelés ellen.

Tájékoztatás automatikus döntéshozatalról, ideértve a profilalkotást is:
Adatkezelő a hír- / eDM-levél kiküldését követően nyomonköveti a feliratkozók hírlevéllel kapcsolatban mutatott aktivitását, úgy mint annak megnyitását, vagy például azt, hogy a levélben szereplő linkre kattintott-e az olvasó, ezzel is felmérve az olvasó érdeklődési körét és kialakítva a hozzá közelálló témacsoportokat, ezzel létrehozva az olvasó erre irányuló profilját.
Adatkezelő ezúton is tájékoztatja feliratkozóit, hogy e tevékenységei alkalmazásával automatizált döntéshozatalt, profilalkotást végez, mely esetben érintettnek joga van az adatkezelő részéről emberi beavatkozást kérni, továbbá ahhoz, hogy álláspontját kifejezze, és a döntéssel szemben kifogást tegyen a fenti elérhetőségeinken.

A hír- / eDM-levél-feliratkozás és -kiküldés során alkalmazott profilalkotás jelentősége és az érintettre vonatkozó következményei:az érintett az érdeklődési körének megfelelő tartalmat kap a neki címzett levelekben.
Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: Az érintett olyan tartalmat is kaphat Adatkezelő és partnerei ajánlatairól, híreiről, amelyek őt esetleg egyáltalán nem érdeklik.

Az adatkezelés megtagadásával járó következmény:
Az adatok megadása nem kötelező, megadásuk elmaradása azzal jár, hogy nem tudjuk hírlevelünket / eDM levelünket eljuttatni.

Az érintett személyes adatok kategóriái:
Vezeték-és keresztnév, e-mail-cím, valamint a rendszer által generált és nyújtott adatok, mint dátum és időpont, arra vonatkozó részletes információ, hogy a levelelet megnyitották-e illetve olvasták-e.

A személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, illetve időtartamának meghatározásának szempontjai:
Törlési kötelezettség beállta, tiltakozási jog gyakorlása, legfeljebb azonban az utolsó aktivitást követő 24 hónap elteltével.


A.9. Közösségi oldalakon történő adatkezelés

Közösségi oldalakon tartjuk szolgáltatásaink iránt érdeklődőkkel a kapcsolatot, így pl. a Facebook közösségi platformon regisztrált nevet, illetve a felhasználói nyilvános profilképet láthatjuk, amennyiben érintett regisztrált erre a közösségi platformra és ezt a beállításai során engedélyezte a közösségi platform üzemeltetőjének. Az adatkezelés a közösségi platformon valósul meg, így az adatkezelés időtartamára, módjára, illetve az adatok törlési és módosítási lehetőségeire az adott közösségi platform szabályozása vonatkozik.
A közösségi felületeinkre vonatkozó, így a Facebook-oldalunkkal kapcsolatos adatkezelésünkre vonatkozó tájékoztatónkat az adott közösségi felületünkön tesszük közre, azon a felületen, ahol az adatkezelés zajlik és mindig ott, ahol az érintettek, vagyis a közösségi oldal, illetve profil felhasználói az adataikat megadják.
Azon a közösségi platformon, ahol a platform üzemeltetője Adatkezelővel közös adatkezelő lesz, mint pl. a Facebook-oldalunknál, ott a közös adatkezelésre vonatkozó megállapodás lényeges elemeit a közösségi felületünkön szintén közzétesszük, az adott platform szabályozását és lehetőségeit is figyelembe véve.

Facebook-oldalunk:
https://www.facebook.com/napelemesrendszerek.info


A személyes adatok tervezett kezelésének célja:
Az adatkezelés célja Adatkezlő szolgáltatásainak népszerűsítése, reklámozása, híreinek eljuttatása, bemutatkozás, közösségépítés.

Az adatkezelés jogalapja:
Érintett hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont).
Érintett a hozzájárulását bármikor visszavonhatja az oldal kedvelés / követés visszavonásával, a hozzászólása törlésével. A saját hozzászólásait a felhasználó bármikor törölheti. A hozzájárulás visszavonása az ezt megelőző adatkezelésünk jogszerűségét nem érinti.

A személyes adatok címzettjei:
Adatkezelő munkatársai és adatfeldolgozói (lsd: Adatfeldolgozók), valamint a közösségi platform üzemeltetője, pl. Facebook, a közösségi platform üzenőfalának, hírfolyamának, hozzászólásainak, stb. olvasói, mert a felhasználók egymás bejegyzéseit a közösségi platform szabályzatától, beállításaitól függően láthatják és különböző információkat tudhatnak meg egymásról.
A különböző közösségi platformon kezelt adatok címzettjeiről a közösségi platform felületén adunk tájékoztatást.

  • Facebook Inc. (4 Grand Canal Square, Dublin Ireland)



Harmadik országba történő adattovábbítás:
Facebook Inc.: Harmadik országba történik adattovábbítás.
A Facebook Inc. SCC és DPA (adatfeldolgozói szerződés) dokumentumai itt érhetőek el:
https://www.facebook.com/about/privacy/update/printable

Tájékoztatás az érintetti jogokról:
Az adat alanya (érintett) kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, annak törlését vagy kezelésének korlátozását, valamint az adathordozhatósághoz való jogát.

Az adatkezelés megtagadásával járó következmény:
Az adatok megadása nem kötelező, megadásuk elmaradása azzal jár, hogy nem tudunk közösségi portáljainkon kapcsolatot tartani Önnel.

Az érintett személyes adatok kategóriái:
Közösségi platformonként változó adatokat kezelünk, a közösségi platform felépítésétől és adatkezelési beállításaitól, szabályzataitól függően, melyről az adott közösségi platformon elhelyezett tájékoztatónkban részletes tájékoztatást nyújtunk. Legtöbb esetben kezeljük anközösségi platformon használt nevet, valamint minden olyan adatot, melyet érintett nyilvánossá tett, például profil adatait, hozzászólásait, bejegyzéskedveléseit, un. lájkolást, stb.

A személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, illetve időtartamának meghatározásának szempontjai:
Törlési kötelezettség beállta, hozzájárulás visszavonása.
Az adatkezelés a közösségi platformokon valósul meg, így az adatkezelés időtartamára, módjára, illetve az adatok törlési és módosítási lehetőségeire az adott közösségi platform szabályozása vonatkozik.



Megfelelő biztonság
Adatkezelő biztonsági rendszerének kialakítása során figyelembe vette a tudomány és a technológia állását, az adatkezelés jellegét, hatókörét, körülményeit, céljait, a természetes személyek jogaira és szabadságaira jelentett változó valószínűségű és súlyosságú kockázatot.
Adatkezelő a szerver üzemeltetőivel együtt olyan technikai, szervezési és szervezeti intézkedésekkel gondoskodik az adatok biztonságáról, ami az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatoknak megfelelő védelmi szintet nyújt. Az adatokat védi a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés ellen.
Adatkezelő számítógépein, illetve hálózatán tárolt személyes adatok biztonsága érdekében az adatokhoz csak érvényes, személyre szóló, azonosítható jogosultsággal, legalább felhasználói névvel és jelszóval lehet csak hozzáférni, a jelszavak cseréjéről Adatkezelő rendszeresen gondoskodik.


Mit jelentenek az érintetti jogok?
Érintett személyes adatainak kezelésével kapcsolatos kérdéseit és kérelmeit várjuk
postai úton:
Tiroli Service Kft.
1036, Budapest, Lajos utca 49/C, Fsz. 4. címen,
e-mailen: info@napelemesrendszerek.info címen.


Az érintettek az adatkezelés teljes ideje alatt élhetnek az alábbi jogosultságokkal:

Hozzáférés a személyes adatokhoz
Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz hozzáférést kapjon, valamint azok elektronikus másolatát is kérheti.

Helyesbítéshez való jog
Az érintett kérheti személyes adatainak helyesbítését.

Személyes adatok törléséhez való jog
Adatkezelő a személyes adatot törli, ha kezelése jogellenes, az érintett kéri, a kezelt adat hiányos vagy téves – és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható – feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki, az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt, azt a bíróság vagy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elrendelte.

Személyes adatok korlátozásához való jog
Az érintett kérheti adott esetben az adatkezelés korlátozását, ameddig elbírálják igényét.
Például ha tiltakozik a jogos érdeken alapuló adatkezelés ellen, vagy megkérdőjelezi a kezelt adatok pontosságát.

Tiltakozás a személyes adatok kezelése ellen
Az érintett jogos érdeken alapuló adatkezelés ellen tiltakozhat. Ebben az esetben az adatkezelést meg kell szüntetni, kivéve, amennyiben az adatkezelést kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek az érintett jogaival szemben elsőbbséget élveznek, illetve amennyiben az adatkezelést jogi igény előterjesztése, érvényesítése, védelme indokolja.

Adathordozhatóság
Az érintett hozzájárulásán, illetve szerződés teljesítésén alapuló adatkezelések esetében az érintettet megilleti az adathordozhatósághoz való jog. Az érintett ez alapján jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa egy adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná az adatkezelő, amelynek a személyes adatokat a rendelkezésére bocsátotta. Kérheti továbbá személyes adatainak más adatkezelő részére történő továbbítását. Ezen jogának gyakorlása azonban nem érintheti hátrányosan mások jogait és szabadságait.

Automatizált döntéshozatal, illetve profilalkotás
Az érintettet speciális jogok illetik meg automatizált döntéshozatal, illetve profilalkotás esetében. Az érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené.

Adatkezelő eljárása
Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja érintettet az intézkedésekről, vagy az intézkedés elmaradásának okairól. Ha a kérelem összetett, a határidő további két hónappal meghosszabbítható. A tájékoztatás és az intézkedés díjmentes, kivéve az egyértelműen megalapozatlan vagy túlzó kéréseket. A kezelt személyes adatok másolata első esetben ingyenes, a további másolatokért felmerült költségeinkkel megegyező összegű díjat számolunk fel.


Panasztételi lehetőség:
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
H-1055 Budapest,
Falk Miksa utca 9-11.
Levelezési cím: 1363 Budapest, Pf. 9.
Tel.: +36 (1) 391-1400
ugyfelszolgalat@naih.hu

Az érintett a jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz is fordulhat.
A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – az érintett választása szerint – az érintett lakóhelye szerinti törvényszék előtt is megindítható (a törvényszékek felsorolását és elérhetőségét az alábbi linken keresztül tekintheti meg: http://birosag.hu/torvenyszekek).


Kelt: Budapest, 2021. május 14.
Tiroli Service Kft.